Echilibrul  bacteriilor în corpul uman
Echilibrul bacteriilor în corpul uman

Echilibrul bacteriilor în corpul uman

Menţinerea unui echilibru dintre bacteriile bune in corpul asigura sanatatea. Deşi în mod tradiţional, antibiotice sunt frecvent prescrise pentru a ajuta la lupta împotriva infecţiilor bacteriene, din păcate, acestea pot distruge toate bacteriile — inclusiv cele bune, ce participă simbiotic la funcţiile organismului uman şi care ajută la păstrarea sistemului imunitar puternic. Ele fac parte din trilioanele de microorganisme din corpul uman, cunoscute sub numele de microbiom.

Alimentele si plantele cu efect  antibacterian pot ajuta la restabilirea şi menţinerea echilibrului corp- bacterii “prietenoase’ lucru ce ne menţine sănătoşi.

Susţine sistemul imunitar cu alimente care au efecte natural antibiotic!

 

Usturoi: Proprietăţi antibacteriene ale usturoiului il face valoros pentru tratarea şi prevenirea răcelilor şi altor probleme infecţioase. Contine un compus al sulfului numit allicin , care este principala substantă caruiei îi sunt atribuite calitatile lui de prevenire si vindecare. Căldura de la gătit  deteriorează acest compus in Dialil disulfură şi acesta un produs cu efecte biocide – studiile arata că este mai eficient în lupta împotriva toxinfecţiilor alimentare decât antibiotice precum eritromicina sau ciprofloxacin şi acţionează mai repede.
Usturoi crud este modul cel mai eficient de valorificare a calitatilor lui de vindecare.

Allicin-ul are o varietate de efecte antimicrobiene, antibacteriene, antifungice ( în special împotriva Candida), antiparazitare – inclusiv asupra unor paraziţi ce colonizează intestinul şi efecte antivirale.

Mierea: Utilă pentru tratarea tăieturilor şi rănilor; Mierea a fost mult timp folosit ca un balsam antibacterien. Utilizarea de medicina tradiţională pentru a trata infecţiile a fost folosită din timpuri foarte vechi. Mierea este una dintre cele mai vechi medicamente tradiţionale şi considerate importante în tratamentul mai multor afectiuni umane. Convingerea că miere este un nutrient, un medicament şi mult timp s-a acceptat un unguent O ramură de medicina alternativa – Apiterapia – a dezvoltat în ultimii ani tratamente bazate pe miere şi alte produse apicole împotriva multor boli, inclusiv infecţii bacteriene.

În prezent, mulţi cercetători au raportat efectul antibacterien al mierii. Albinele produc o proteină care o adăugă la miere, numit defensin-1, cu efect antimicrobian extins. Ajuta corpul la producerea unei enzime care la rândul său produc peroxid de hidrogen, care stopează dezvoltarea bacteriilor.

 

Afine: Afine sunt cele mai cunoscute pentru proprietăţile lor antioxidanta, dar mai puţin cunoscute pentru capacitatea de a ajuta la prevenirea şi tratarea infecţiile vezicii urinare, în parte din cauza proprietăţilor antibacteriene. Afinele împiedica formarea biofilmului prin care infecţie se dezvolta.